Több mint egy évtizede ússza át a téli Tiszát

A 70 éves Dr Skapinyecz József több mint egy évtizede ússza át a téli Tiszát Vásárosnaménynál, tette ezt az idén is múlt szombaton a Tisza élővilágának emléknapja alkalmából.


A Tisza átúszója elmondta, hogy ő február elsején született amely nap 2000-ben a Tiszának egy gyásznapja volt. Ekkor került a Szamosból a ciánszennyezés, ökológiai katasztrófát okozva legmagyarabb folyónknak.

Idén a folyó átúszáshoz új helyszínt választott. Az elmúlt években a strandterületen úszta át a folyót, ezzel ellentétben idén a Szamos torkolat felett egy csónakból merült bele a Tiszába.

Miután keresztülúszta a folyót, a torkolattal egy vonalban jött ki a jobb part közelébe, ahol a barátai pezsgővel várták, és koccintottak a 70 éves Tisza átúszó egészségére.

tisza atuszas 004

Skapinyecz doktor elmondta, hogy 60 éve úszik téli vizekben, gyerekkorában a Bodrog partján éltek és ott decemberig fürdőzött a folyóban. Az idős doktortól távol áll a betegség fogalma és nyáron nem szokott úszni a folyókban, számára az a vízhőmérséklet túl meleg.

Forrás és fotók: haromhatar.hu