Több,mint 700 milliós fejlesztés Szolnokon

Jelentős beruházás kezdődik egy sikeres pályázatnak köszönhetően a Szolnoki Ipari Parkban. A város ipari parkja 549 millió forintot nyert a beruházásra, a pályázaton kívül saját erőt, ami 212 millió forintot jelent, az Ipari Park Kft. saját forrásaiból biztosítja.


Így összességében több mint 760 millió forintból tudja a város ipari övezetének versenyképességét javítani. A beruházás közvetlen célja, hogy az ipari víz- és szennyvízhálózat fejlesztésének révén új vállalatok érkezzenek az ipari parkba. Ezáltal nő a belső infrastruktúraellátottság, bővül az ipari park által nyújtott szolgáltatások köre, s a szervezet gazdasági tevékenysége hatékonyabbá váljon.

Szalay Ferenc, a város polgármestere bevezetőjében elmondta, hogy amikor a cukorgyártást lényegében megszüntette a 2010 előtt regnáló szocialista kormányzat, egy jól működi ipari rendszert is szétvertek.

- Mi 2012-ben meg tudtuk szerezni az egykori gyár vízkivételi művét, s most lett lehetőségünk arra, hogy fejlesztve a rendszert, újabb nagy lépést tehetünk az ipari park teljes önállósodása felé. Ez egy nagyon fontos beruházás, aminek Szolnok gazdasága is a hasznát látja majd.

Forrás: szolnok.hu