Több mint 4 milliárd forintos fejlesztés készül Szolnokon

Több mint négymilliárd forintból fejlesztik Szolnokon a Véső út térségét és a sporttelepet - közölte a város polgármestere kedden, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.


Szalay Ferenc elmondta: a Véső úti sporttelep és strandfürdő fejlesztése 2019 végére készül el, a Modern Városok Program keretében megvalósuló projekt összköltsége több mint 1,5 milliárd forint. 

Az előkészítési költségek fedezésére a kormány hatvanmillió forintot bocsátott a szolnoki önkormányzat rendelkezésére korábban - közölte, hozzátéve: a munkaterület átadására augusztus közepén sor kerülhet.

A MÁV tulajdonában lévő ingatlanon egy használaton kívüli strandfürdő és más sportlétesítmények, sport- és szabadidős épületek találhatók. Ezek egy részét elbontják.     Új öltöző épül, a meglévő gyermek- és melegvizes medencék megújulnak, a régi úszómedence átalakításával és felújításával 50 méteres úszómedencét alakítanak ki, valamint pancsolómedence is épül - mondta a polgármester.     Szalay Ferenc közölte: a Szolnoki Atlétikai Centrum a tervek szerint 2019 május végére készül el, a csaknem 750 millió forintos beruházást a kormány 530 millió forinttal támogatja.

A fejlesztés során 512 férőhelyes lelátó és egy szintén új, a Magyar Atlétikai Szövetség által minősített pálya épül, valamint megújul a fedett futófolyosó is.

A B. Nagy Pál Sportcsarnokot felújítják, és kibővítik egy vívócsarnokkal. Ennek költsége nettó csaknem 270 millió forint. Az épület a tervek szerint november közepére készül el.

A Véső úti Regionális Atlétikai és JátékTér a lakossági szabadidősportot szolgálja majd. Épül egy szabadidőközpont, egy sportközpont, valamint átadnak új utakat, parkolókat - tette hozzá a polgármester.

A tervek szerint 2020 októberre megvalósuló fejlesztésre 1 milliárd 130 millió forint támogatás áll rendelkezésre.  

Szalay Ferenc elmondta: fejlesztik a Véső úti térség bel- és csapadékvízvédelmét is. A projekt, 500 millió forint támogatásból, várhatóan 2019. január végére valósul meg.

MTI