Tizenöt új terepjárót kapott a Magyar Országos Horgász Szövetség

Tizenöt új terepjárót szerzett be pályázat útján a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz), amelyeket a halőri szolgálat munkatársai használnak majd.


 Az új gépjárműveket 12 horgászszervezet használja a Balaton, a Duna és a Tisza partjainál, valamint a többi nagyobb horgászvíz környékén. A teljes beszerzés értéke 175 millió forint volt, ennek 70 százaléka állami támogatás.

Nyitrai Zsolt, a   kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a csütörtöki budapesti átadáson hangsúlyozta, hogy a Mohosz a legnagyobb magyar civil szervezet, a velük való együttműködés a párbeszéden alapul. Ennek része volt az a kérdőív is, amely a szervezet halőri szolgálatának infrastrukturális fejlesztéseiről is szólt és amelyet mintegy 10 ezer horgász töltött ki.

A megbízott emellett elmondta azt is, hogy a Mohosz és a kormány stratégiai együttműködési megállapodást kötött korábban, de ezt meg szeretnék újítani, ezért felkérte a szövetség vezetőit, hogy tegyenek javaslatot az új megállapodás tervezetére, a dokumentumokat pedig még ebben az évben el szeretnék fogadni.

A sajtótájékoztatón jelen lévő Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke, fideszes országgyűlési képviselő jelezte, vannak elképzeléseik arról, hogyan kellene a megállapodást kibővíteni, a javaslataikat el fogják juttatni a Miniszterelnöki Kabinetirodához.

MTI