Sportparadicsom épül Szolnokon

A Véső úti sporttelep egyre több épülete válik mostanában munkaterületté, ami nem csoda, hiszen egyszerre épül az atlétikai centrum, a sportcsarnok új szárnya, valamint hamarosan a strandrész. Az alapos változáson áteső létesítményt Szalay Ferenc polgármester, Bagdi Sándorné, a terület önkormányzati képviselője, valamint Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum igazgatója mutatta be a sajtó képviselőinek.


A sporttelep egyébként kiemelt helye 8 sportág verseny és utánpótlás-nevelésének, szolgálja a lakossági szabadidősportot, továbbá évente több alkalommal közösségépítő célú, nagy létszámú rendezvénynek ad otthont. A sportközpont annak ellenére, hogy a létesítmények nem a kor követelményeinek megfelelő állapotban vannak, sok sportolónak biztosít felkészülési és versenyzési lehetőségt.

Több projektet kapcsoltunk össze a teljes létesítmény felújításával – mondta Szalay Ferenc polgármester. – A sportcsarnok, a strand, az atlétikai pálya teljes átalakítása, modernizálása egy egyedülálló sportközpontot eredményez majd itt, s reményeink szerint az egész városrész rehabilitációját is elindítja majd.

A B. Nagy Pál Sportcsarnok felújítása önállóan is elkezdődött volna, ám ehhez csatlakoztak a vívók, akik szövetségi forrásokkal kiegészítve egy új vívóteremmel „járulnak hozzá a csarnok bővítéséhez. Várhatóan októberre már át is adják a sportolóknak.

Az atlétikai pálya egészen 2017. október hónapig állt az azt használók rendelkezésére. Itt tartotta edzéseit a Szolnoki Sportiskola, a Szolnoki MÁV SE utánpótlás szakosztályai (atlétika, bírkózás, ökölvívás, vívás, kosárlabda, labdarúgás,). Az együttes létszámuk megközelítette a napi 210 főt. A lakosság, valamint munkahelyi szervezetek, csoportok is rendszeresen használták.

Az Atlétikai Centrum fejlesztése kormányzati támogatásból és önerőből valósul meg. Lebontják a korszerűtlen épületeket, új fedett lelátó épül, 8 sávos, versenyekre is alkalmas futópálya épül, felújítják a fedett futófolyosót, emellett még számos eszközt szereznek be a sportoláshoz. A bruttó 660 millió forintos fejlesztés már elkezdődött.

Hamarosan a strand területén is felzúgnak a munkagépek. Felújítják az 50 m-es medencét, a melegvizes medencét és a gyermekmedencét, ide élményelemeket is beépítenek majd. Természetesen lesznek új öltözők, szaunák is. Ez lesz a fejlesztés legdrágább része, 1,5 millárd forintba kerül majd.

De nem csupán a sportlétesítmények modernizálódnak, megoldják az esővíz elvezetését, parkolót építenek, felújítják a központi épületet, s még hosszasan lehetne sorolni, hogyan varázsolja újra a város önkormányzata az egyedülálló sportközpontot. A beruházás teljes összege eléri a 4,1 milliárd forintot.

-  Azt gondolom, egy országszerte egyedülálló sportlétesítménnyel gazdagodik városunk, amire büszkék lehetünk mindannyian. Ha csak azt nézzük, hogy milyen remek körülmények között sportolhatnak majd a szolnoki fiatalok, már elégedettek lehetünk, de minden bizonnyal számos edzőtábor, megannyi sportolóvendég érkezik majd ide Szolnokra, ezzel is erősítve a sportturizmust – tette hozzá Szalay Ferenc.

Forrás: szolnok.hu

A kép illusztráció.