Sportcentrum adtak át Tiszalökön

Több mint 78 millió forintból alakítottak ki sport- és szabadidő centrumot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszalökön.


 A szombati helyszíni bejárást követően Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról beszélt, "egészségünket csak a sport segítségével őrizhetjük meg, ezt a szemléletet pedig át kell adnunk gyermekeinknek is".

"Ha a gyerekek sportosak, akkor a családok is azok lesznek" - hangsúlyozta.

Gömze Sándor, a kisváros fideszes polgármestere az eseményen az MTI-nek elmondta, a sportcentrum a 402 millió forint értékű Zöld város pályázati programon belül 68 millió forintból valósult meg. Az egykor iskolaként funkcionáló épület belső tereit és tetőszerkezetét teljesen felújították, a kétszintes sportközpontban kondicionáló gépek, fallabdapálya és asztaliteniszezési lehetőség várja a sportolni vágyókat.

A polgármester kitért arra, hogy a város további tízmillió forintos ráfordításával az emeleten táncterem, gyereksarokkal rendelkező szabadidős terem, illetve a későbbiekben teqball is szolgálja majd a városlakók kikapcsolódását.

Az épület külső szigetelését egy következő pályázat segítségével oldaná meg az önkormányzat, ettől függetlenül az első vendégeket várhatóan már júniusban fogadhatja a sportközpont - tette hozzá a városvezető.

Gömze Sándor tájékoztatása szerint egy másik, kormányzati támogatású pályázat révén egy kültéri kondipark is elkészült a város futballpályájának közelében.

MTI

Fotó: tiszalok.hu