Pelikán kupa- Gasztronómiai Kiállítás és verseny

Kóstold meg a Hungarikum karcagi birkapörköltet! Csodáld meg a zöldség-gyümölcsfaragó bemutatót! Ízleld meg a diákok süteményeit, mézeskalácsait!


A Pelikán Kupa 2006-ban került először megrendezésre Erdős Hanna világ- és olimpiai bajnok, mestercukrász és társai által, mely később Pálszabó Mihály mesterszakács összefogásában folytatódott. A 2018. április 14-én negyedik alkalommal rendezi meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Pelikán Kupát.

A szakmai zsűri tagjai világ- és olimpiai bajnok, nemzetközileg elismert, illetve mester szakemberekből áll, akik folyamatosan figyelemmel kísérik a részt vevők munkáját (kivitelezés, megjelenítés, összhang), majd az értékelést követően tanácsokkal látják el a versenyzőket.

A megmérettetés összhangban van a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési politikájával, hozzájárul a szakmák népszerűsítéséhez és fejlődéséhez, és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjére, a Szakma Sztár Fesztiválra való felkészülést is szolgálja.

 A verseny színvonalát gasztronómiai kiállítás, bemutatók, kóstolók emelik, melyek vonzóbbá, színesebbé teszik a nívós szakmai eseményt. Megtekinthetők nemzetközi versenyeken díjazott kézműves és artisztikai termékek. Mind versenyzőként, mind a vendéglátás iránt érdeklődőként sok érdekesség és újdonság várja a látogatókat.

Aba-Novák Agóra Kulturális Központ fényképe.