Megújult a szolnoki a Tisza Park

Néhány hónap alatt szinte teljesen újjászületett a Verseghy gimnázium előtti Tisza park. A kivitelezési munkálatok első üteme júliusban kezdődött a, a felújításra 144 milliós, 100%-os pályázati támogatás állt a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. rendelkezésére. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor alpolgármester és Lits László, a Városüzemeltetési Kft. vezetője.


Az elmúlt években kiépült egy csodálatos szakasza a Tisza-partnak a művészteleptől a RepTárig, hasonlóval kevés város büszkélkedhet. Angol park, Rózsakert, Verseghy park, Tisza park, Tiszai hajósok tere, Hegedűs Lajos sétány… egytől-egyig sajátos hangulatú részei ennek a sétának, köszönjük sokak munkáját, akik rengeteget dolgoztak ezeken a helyszíneken a város szépítéséért! – mondta Szalay Ferenc polgármester.

Fejér Andor alpolgármester is köszönetet mondott a kivitelezőknek, kiemelve, hogy reméli, a városban élők is megszeretik és megbecsülik majd a megújult parkot.

Új nyitott tereket alakítottak ki, megújult a 6000 négyzetméternyi zöldfelület és az utcabútorok. A projekt II. ütemeként a Tisza Part volt gázfogadó épülete új gazdasági funkcióval bővül, melyben nyilvános illemhely is fog üzemelni. Újdonság az ülőkövekkel kombinált pad, a rendezvények alatt használható, három talajba süllyeszthető, villamos energiát biztosító torony és a 16 körös automata öntözőrendszer. Kialakítottak mintegy 150 négyzetméternyi új virágágyást, a Tiszaparti sétány felőli új cserjeágyba pedig többszáz új cserjét ültettek.

Ez az első olyan park, melynek kivitelezési és üzemeltetési munkáit is társaságunk végzi. – mondta az átadáson Lits László.

A park és a város egyik látványossága lehet majd az újonnan beültetett, szokatlanul nagy méretű tulipánfa. A gimnáziummal szemben kialakítottak egy kerékpár/motorkerékpár tároló területet. 

Nyaranta négy párakaput helyeznek majd ki, melyek fix pontjait a kivitelezés során kialakították, és vezérlésük szintén automata rendszerű lesz.

A munkálatok során kialakították a leendő játszótér területét – mely mellett ivókút is lesz – a játékok telepítése 2019 első felében várható. A régi játékok a város más játszótereire kerülnek. A megszépült parkok modern új stílusú Led fényforrással ellátott kandeláberek világítják meg.

Forrás: szolnok.hu