Kutyastrand nyílik a Tiszán

Tiszafüred városa kutyastranddal bővül! Jász-Nagykun-Szolnok megye első hivatalos kutyastrandjának ünnepélyes megnyitója május 1-jén lesz.


Május elsején szabadtéri kutyabarát fürdőt nyílik Tiszafüreden, a Morotva Kerékpáros Pihenőpark előtti területen, az ottani holtág szabadstrandi részén. Ez lesz az első ilyen jellegű szolgáltatás az ország keleti részében.

A polgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat által fenntartott szabadstrandon kutyafürdetésre egy 120-150 méter hosszú partszakaszt és egy hozzá tartozó 1000-1500 négyzetméteres nagyságú zöldterületet jelöltek ki. A működtetéshez minden engedélyt, így az ÁNTSZ és a területi vízügyi igazgatóság hozzájárulását megkapták, és az önkormányzat az állatvédő szervezetekkel is egyeztetett a szakmai kérdésekben. Egy gazdi egyszerre három kutyát vihet fürdetni, az állatoknak érvényes oltási igazolvánnyal kell rendelkezni, a belépés ingyenes. 

Remek kutyás és családi programokkal várnak az Albatrosz kikötő és Morotva kerékpáros pihenőhely közötti nagy területen.

A rendezvényen:
- kutyás bemutató és beszélgetés a felelős ebtartásról dr. Rex társaságában,
- kutyaszépségverseny, a zsűrik közt helyet foglal Udvardy László is,
- Albatrosz kikötő jóvoltából ingyenes kutya-gazdi csónakázás,  és még sok szuper programmal várják a részvevőket.

Az Albatrosz kikötő jóvoltából ingyenes kutyus-gazdi csónakázás, és még sok szuper programmal várják a részvevőket.Fő támogató, a Julius-K9 is részt vesz az eseményen.

A rendezvény szervezője az EbÁrvaház Nonprofit Egyesület. Céljuk, hogy a menhelyekről, gyepmesteri telepekről, vagy közvetlenül gazdától átadott, gondozásunkba került kutyákat szakemberek segítségével rehabilitálják, gyógyítsák, majd új gazdát találjanak nekik.

1x1

A kutyabarát strandok térképe