Közel kétszázan adtak vért a MARS „Zéró sérülés” munkatársi napján

Csongrád-Bokros, 2017. június 7. – „Zéró sérülés” néven baleset-megelőző napot tartott munkavállalóinak a MARS Magyarország. Az esemény díszvendége az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál volt. Amellett, hogy a MARS „Zéró sérülés” programjával kitüntetett figyelmet fordít a munkahelyi biztonság megteremtésére, ezen a napon 1-1 millió forintot is adományozott a Csongrád-Szentesi Tűzoltóságnak és Mentőszolgálatnak munkakörülményeik javítására.


A „Zéró sérülés” nap egy olyan tematikus program, amelyet a MARS Magyarország a munkahelyi biztonság és az egészségmegőrzés jegyében rendezett meg. A vállalat csongrád-bokrosi üzemének dolgozói egy egész napot töltöttek azzal, hogy helyzetgyakorlatok során elsajátítsák azokat a módszereket, amelyek alkalmazásával megakadályozhatnak egy balesetet, vagy sérülteket menthetnek ki szorult helyzetükből. Magyarországon 2016-ban több mint 23 ezer munkahelyi baleset történt, ebből 80 halállal végződött*.

Az esetek következtében több mint 23 ezer dolgozó vált munkaképtelenné három napnál hosszabb időre. A legveszélyesebb ágazatok a gépipar, a feldolgozóipar, szállítmányozás, posta, és távközlési iparágak voltak.„Ezek a vészjósló adatok szolgáltak alapul ahhoz, hogy úgy döntöttünk egy egész napot szentelünk a balesetek megelőzésére úgy, hogy a nálunk dolgozó embereket felkészítsük a váratlan helyzetekre, segítve őket azzal az tudással, amit egy esetleges baleset kapcsán megtehetnek a helyzet, vagy társaik megmentésére.” - mondta el Frajsták Roland, a MARS munkavédelmi igazgatója. „Fontos számunkra, hogy munkatársaink biztonságban érezhessék magukat a munkavégzés során. A programban arra is felhívtuk munkavállalóink figyelmét, hogyan fordítsanak nagyobb figyelmet az egészségük megőrzésre, hiszen sokszor egy lappangó betegség időzített bombaként működhet: egy pillanatnyi figyelemvesztés, vagy koncentráció-zavar, vagy akár egy hirtelen fellépő rosszullét is könnyen munkahelyi balesethez vezethet.” -tette hozzá a vállalat képviselője.

 Amellett, hogy a MARS „Zéró sérülés” programjával kitüntetett figyelmet fordít a munkahelyi biztonság megteremtésére, a térségben közvetlenül 800, közvetve 2-3000 embernek munkát adó foglalkoztatóként ezen a napon 1-1 millió forintot is adományozott a Csongrád-Szentesi Tűzoltóságnak és Mentőszolgálatnak munkakörülményeik javítására. „Az életmentő munka nehéz hivatás, és mindenképpen elismerésre méltók azok, akik nap mint nap életüket kockáztatják mások épségéért.” - nyilatkozta Frajtsák Roland.

A „Zéró Sérülés” napon a vállalat közel 200 munkatársa adott vért Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője vezetésével, aki elmondta: Örömmel tölt el, hogy MARS-hoz hasonlóan egyre több vállalat gondolja komolyan, hogy a munkavállalóinak biztonságot adhat az a fajta tudás, ami korábban csak a hivatásos életmentők privilégiuma volt. Mi mentők, fontosnak érezzük, hogy egyre több fórumon eljuthasson az emberekhez az üzenet, hogy nem kell szuperhősnek lenni ahhoz, hogy a mindennapokban segítséget nyújthassunk egy baleset, vagy rosszullét helyszínén: gyakran az is életmenő lehet, aki elég figyelmes és higgadtan képes reagálni veszélyes helyzetekben. Illetve azzal is sokat segítünk, ha vért adunk, ahogy mi tettük a rendezvényen.”

További információ: erika.bertalan@emeraldpr.hu