KIVÁLÓ VÍZMINŐSÍTÉST KAPOTT A GERGELYIUGORNYAI TISZAI SZABAD STRAND

Vásárosnamény egy vendégszerető kisváros, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Tisza, a Szamos, a Kraszna és a Túr folyók találkozásánál. Igazi vonzerejét a vizek jelentik. A selymes homokfövenyű gergelyiugornyai tiszai szabad strand turisták tömegét vonzza évente, de kedvelt kikötőhelye a vízitúrázóknak is - írta meg sajtóközleményben Filep Sándor Vásárosnamény polgármestere a Vásárosnamény-Gergelyiugornya Tisza-part szabad strandjának vízminősége témában.


Mint a polgármester megírta: Önkormányzati akaratból, Európai Uniós pályázatok lehetőségeire építve az utóbbi években a Tisza-parton nagyszabású fejlesztések indultak el, melyek az elkövetkezendő években meghatározhatják a térség turizmusát. Megújult a Bereg Szíve Üdülőközpont, Lapátos vízi megállóhely minősítésű lett Gergelyiugornya, megalakult a vízitúra szakosztály, ennek köszönhetően már idén több száz kajakos és kerékpáros vándortáborozó diák fog megszállni a gergelyiugornyai üdülőterületen.

Az Önkormányzat a FETlVIZIG-gel összefogva saját erőből elkezdte a part rehabilitációját, sétány kiépítését, sportpályákat alakított ki, hogy az itt pihenni vágyók minél komfortosabban érezzék magukat. Elvégeztünk egy többlépcsős kutatást a helyi lakosság, az üdülőterületen működő vállalkozások körében, hiszen a fejlesztési irányok meghatározásánál mindenki véleménye fontos számunkra!

Egyeztetést kezdeményeztünk a vállalkozókkal, a háztulajdonosokkal, az üdülőterületen szolgálatot teljesítő rendvédelmi szervekkel, mert azt szeretnénk, ha a Tisza-part üzemelése rendben, biztonságban, lehetőleg mindenki megelégedésére történjen. A 2019-ben befejezendő beruházásoknak köszönhetően modern, innovatív kiszolgáló egységek, új turisztikai attrakciók, kényelmesen felszerelt szabad strand jellemzik majd a gergelyiugornyai Tisza-partot.

Vásárosnamény Város Önkormányzata anyagi és emberi erőforrásokat nem sajnálva, komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy a Felső-Tiszavidék legjelentősebb üdülőterületén a vendégfogadási feltételek kiválóak legyenek! Ezért is megdöbbentő számunkra az a negatív kampány, amit a sajtó részéről tapasztalunk. Tavaly és már idén is több olyan hír látott napvilágot, amiben a Tisza és a tiszai szabad strandok rossz vízminőségéről szólnak a hírek.

Ezúton szeretném kijelenteni, hogy 2017-ben és idén is a tiszai szabad strandunk minden fürdővíz mintája kiváló minősítésű lett! Ha ez nem így lenne, nem is üzemeltethetnénk a szabad strandot- nyilatkozta a polgármester.

A tényekre bizonyítékot is megosztottak a nyilvánossággal:

vasarosnameny 3

Dr. Szim Katalin, járási tiszti főorvos tájékoztató levele a legutóbbi vízmintavétel eredményéről, amely igazolja a kiváló vízminőséget. 

Forrás: haromhatar.hu