I. Tiszazugi Birkafőző fesztivál és verseny

2017. augusztus 5-én birkafőző versennyel és egész napos programokkal várják az érdeklődőket a cserkeszőlői Községi Sportpályán. Az I. Tiszazugi Birkafőző Fesztivállal és Versennyel az alföld, ezen belül is a Tiszazug gasztronómiáját szeretnénk felkarolni.


Mi lehet egy finom birkapörköltnél jellemzőbb és finomabb étel? Hát több birkapörkölt vagy egyéb birkahúsból készült ételek!!!
Hagyományos birkapörköltek versenye hagyományőrzéssel, finom italokkal és természetesen sztárfellépőkkel az I. Tiszazugi Birkafőző Fesztiválon és Versenyen Cserkeszőlőben, a sportpályán!

A 11:00 órakor kezdődő verseny zsűrijének elnöke Lázár Chef, az ország legkiválóbb mesterszakácsa. A délutáni programokat az “Ezerjó” Szentmiklós Táncegyüttes műsora és az I. Tiszazugi Szkanderbajnokság döntője színesíti. A főzőverseny eredményhirdetése után az esti fellépő az Alma Együttes, Lagzi Lajcsi és Zenekara, valamint az Irigy Hónaljmirigy lesznek. Az éjszakát retro discoval zárják.

Az egész napos programok között szerepel rendőrségi bemutató és a katasztrófavédelem bemutatója. Gyerekeknek ugrálóvárral, lufihajtogatással és csillámtetoválással is készülnek. Délután Lázár Chef főz óriásüstben.

 
 
 
Forrás: alfoldihir.hu, a rendezvény Facebook oldala