Tisza királynője szépségkirálynő választás

A 2013-ban útjára indított Tiszamenti Gyöngyszemek rendezvény létrehozásával egy nem szokványos programsorozat indult el a Tisza mentén. Hajdanán a „legmagyarabb folyó” - ami a nép lelkében "amíg szól egy magyar nóta" – mindig az marad, magyar földön eredt és magyar földön ömlött a Dunába, mint annak legnagyobb mellékfolyója.


Mára a kép megváltozott. Az érzés változatlan a folyó jelentősége változott. A Tisza, ami eddig az ott élők számára a létüket az életüket jelentette még több lett. Ukrajna, Szlovákia, Románia, Magyarország és Szerbia között lelki, materiális és kulturális síkon egyaránt összekötő Híddá változott. A Hidak Kulturális Egyesület rendezvényeivel ezt a célt kívánja szolgálni. 

Bemutatni, népszerűsíteni az aktuális rendezvénynek helyet adó településeket múltjukat, kulturális értékeiket, néphagyományaikat. Összefogni és országos szinten megmutatni, hírelni a helyi nóta köröket-népműveseket-táncköröket és megmutatni a természeti szépségek mellett a női nem természetes szépségét is. Ennek jegyében kerül megrendezésre minden évben a "Tiszamenti Gyöngyszemek" programsorozat zárásaként a "Tisza Királynője" választás. Tevékenyen támogatva ezzel is, az ország népszerűsítését és erősíteni a falusi turizmust. A további cél, hogy a “Tisza Királynője” cím egy méltón viselt elismeréssé váljon, mellyel a Tisza menti régió képviselhető határon belül és kívül egyaránt.

 A Tisza Királynője 2017 választáson casting nélkül indulhat minden hölgy, aki bár melyik Tiszamenti Gyöngyszemek programsorozat keretében a helyi Tiszaszépe versenyen első helyezést ért el.  Továbbá minden olyan 18 és 28 év közötti (és a döntő napjáig a 18. életévét betöltő és a 28. életévét be nem töltő) hölgy, aki megfelel versenyszabályzatban foglalt jelentkezési feltételeknek.

A jelentkezés 2017. július 15. és augusztus 14. között, a honlapon (http://tiszakiralynoje.hu) található online adatlap kitöltésével történik. A regisztráció akkor érvényes, ha a jelentkező az adatlap feltöltését követő 5 munkanapon belül az 3.000 forintos nevezési díjat is átutalja.

A Tisza Királynője 2017 választás győztesének főnyereménye egy 2 személyes tengerparti nyaralás az Androméda Travel utazási iroda jóvoltából.

Forrás: a rendezvény honlapja