Szegeden is bezár egy kórházi osztály: a munkaerőhiány tovább súlyosbodik

A hónap végén bezár a szegedi orvosi egyetemhez tartozó Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Geriátriai és Krónikus Osztályának férfi részlege - tudta meg a hvg.hu.


A kb 30-40 ágyas részlegen szeptemberig csak a sürgősségi részlegről fogadnak betegeket. A bezárás oka, hogy nincs elég ápoló és nővér. A HVG úgy tudja, hogy a dolgozókat a napokban tájékoztatták a döntésről. Az osztály megmaradt ápolói más részlegeken fognak dolgozni. A kórház vezetősége nem erősítette meg az információkat. 

Múlt héten a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház 3-as számú belgyógyászati osztályát zárták be. A kórház vezetősége cáfolta, azt nyilatkozták, hogy festés miatt hozták ezt a döntést.

Néhány nappal később a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház megbízott igazgatója, Sinkó-Káli Róbert a szoljon.hu-nak arról beszélt, hogy a nyári szabadságolások miatt a kórház belgyógyászati, a krónikus és a rehabilitációs osztályának működése részlegesen szünetelni fog.

Másnap visszavonta nyilatkozatát, mondván, kiforgatták szavait, a sajtó rémhírt generált, az osztályok rendben működnek. 

Forrás: hrportal.hu