MÁRCIUS 1-EL ÉLETBE LÉPŐ TILALMAK

A Tisza-tavi Sporthorgász Kft. felhívja horgászai figyelmét a március 1-jén induló fajlagos tilalmi időszakokra: Süllő III.1. – IV.27. Kősüllő III.1. – VI.29. Balin III.1. – IV.27. Sügér III. 1 – IV. 27.


Valamint mától veszi kezdetét az Apota területi védelme is. A Tisza-tavi horgászrend értelmében: Szaporodó kíméleti terület a Tisza-tó gátjának a rábolyi szakaszán a 12/1-es töltéskilométere, az Eger-pataknak a Négyes és Borsodivánka községeket összekötő közúti hídja, a tiszavalki kikötő, valamint a Nyárád-ér jobb partja, és a Nyárád-ér Eger-patak összefolyása által határolt terület. Itt március 1. és június 15. között mindennemű horgászat és a tartózkodás tilos.

Véget ért a téli éjszakai horgászati tilalom, valamint a vermelő kíméleti terület és a pergetési tilalom is a poroszlói térségben:

–  A Szartos vízterületén, továbbá a Kis-Tiszán az Eger-patak torkolatától a Laskó-patak torkolatáig, valamint a 33. számú főút hídja (Eger-patak hídja), az Eger-patak, a Kis-Tisza és a poroszlói gát által határolt vízterületeken november 15. és február 28. közötti időszakban ragadozó halra horgászni csak természetes csalival és egyágú horoggal engedélyezett, a pergetés, a műlegyezés, valamint a két- és háromágú horog használata tilos.

– Vermelő kíméleti terület a Dühös-lapos vízterülete. Azaz a 33-as főút hídja (Eger patak hídja), ettől a hídtól a rábolyi gátőrházig az Eger-patak medrének bal széle, a kereknád, a gémeskút és a Bocskoros híd által határolt terület. Itt november 15. és február 28. között mindennemű horgászat és a tartózkodás tilos.

 

Forrás: sporthorgasz.eu