Javuló turizmusi tendenciák Szolnokon is

Elkészült az észak-alföldi régió három megyéjének turisztikai összesítése. Az elmúlt tíz esztendőt felölelő adatsorból kiderül, hogy a Hajdúszoboszlóra és Debrecenre építő Hajdú-Bihar megye lényegesen több vendéget fogad, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyék. Ez elsősorban Hajdúszoboszlónak köszönhető, de Debrecennek sincs miért szégyenkeznie, mint ahogyan az utóbbi években Szolnokra is egyre többen látogatnak el.


Érdekesség, hogy megyénkben sokkal több vendégéjszakát töltenek el az ide érkező turisták, mint Szabolcsban, több mint kétszer annyit!

Szolnokon különösen az utóbbi években figyelhető meg emelkedés, amit alighanem tartósan tovább növelhet a Tiszaligetben megépülő fürdő. Nem elhanyagolható szempont az úgynevezett üzleti turizmus, mely az elsősorban a külföldi tulajdonú vállalatok szakembereinek állandó utazását takarja. Ez az M4-es megépülésével is jelentős változást hozhat, hiszen nem kell már Budapesten aludni egy-egy korai, vagy késői repülőgép érkezése miatt. Ha nagyobb távlatban nézzük, akkor azt láthatjuk: Szolnokon 2009-ben 57 ezer vendégéjszakát töltöttek el városunkban az ide érkezők, addig 2016-ra ez a szám már megközelítette a 80 ezret!

Továbbra is jelentős a Tisza-parti megyeszékhelyen a sportturizmus, ami előtt szintén áll bővülési lehetőség bőséggel, hiszen az eddig rendkívül népszerű vízisporttelep mellett hamarosan átadják az ország egyik legsokrétűbb sporttelepét a Véső úton. Itt az új atlétikai centrum mellett megújult sportcsarnok, új vívócsarnok, ökölvívóterem, szálláshelyek, sőt a rekreációhoz szükséges termálfürdőt is találhat majd az ide érkező sportoló. Alighanem lesz dolga bőven az edzőtáborba jelentkezőkkel a majdani üzemeltetőnek, a Sportcentrumnak.

Forrás: szolnok.hu