Indul az utolsó szervezett tiszavirágzás túra

Utolsó lehetőség ebben az évben szervezett formában megcsodálni a tiszavirágzást.


A Tisza-tó térségében szinte alig lehetett már megfigyelni kérészeket, míg június 18-án Tiszalök és  Tiszabercel térségében pár ezres, és Balsánál pár százas, addig június 19-én már csak pár százas egyedszámban volt megfigyelhető a tiszavirág ezeken a szakaszokon. Eközben megjelentek a tisazvirágok már Lónya és Gulács közelében is, ahol pár egyedet figyeltek meg június 19-én késő délután, alkonyatkor.

Június 20-án nagy változás történt. Gyenge előrajzást tapasztaltak a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai Vásárosnamény térségében. Jánd községnél több ezres, tízezres nagyságrendben voltak a kérészeink megfigyelhetőek.

Ez pedig azt jelenti, hogy meghirdetik a Felső-Tiszán is túránkat. Az idén utolsónak!

Túraidőpont:

  • június 22. (csütörtök), 18.00

Helyszín: Gergelyiugornya, Vízipocok kikötő

Az itteni hajós túra különlegessége, hogy 3 db 10 személyes BBQ-hajóval túravezetőink a Tiszán felfelé haladva Jándig vezetik a csoportot, s kommentálják a látottakat. Reméljük, igazi élményben, látványos virágzásban lesz része mindenkinek, aki velünk tart.

Jelentkezés a túrákra:
Kizárólag telefonos bejelentkezéssel, melynek során meg kell adni a jelentkező nevét, a vele tartó személyek számát, és egy telefonos elérhetőséget.

Adott túrára csak érkezési sorrendben tudnak fogadni jelentkezőket. Az egyes túrák létszámkorlátja 30 fő! 
Mindenki saját felelősségére vesz részt a hajós túrán.

Túravezetők elérhetősége:
Nagy Renáta és Hunyadi Tünde 70/1989-731

Forrás: hnp.hu

Fotó: Takács Éva Csilla