Felfüggesztette egy baromfi vágóhíd működését Tiszavasváriban a Nébih

Súlyos technológiai hiányosságok miatt felfüggesztette a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban egy baromfi vágóhíd működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel. Az üzem a működését a technológiai hiányosságok kijavítása után újra megkezdhette, az emberi fogyasztásra alkalmatlan termékek elszállítása és ártalmatlanítása azonban még több napig eltarthat.


  A közlemény szerint a Nébih szakemberei a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, bérvágással foglalkozó baromfi vágóhíd ellenőrzésekor megállapították, hogy a fagyasztásra szánt termékeket több napig a folyosón tárolták, a vágószalagról közvetlenül a padozatra hullottak a csirkék, az emberi fogyasztásra szánt szárnyasokat a földről szedték össze a dolgozók.

A hatóság több mint 24 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen, illetve emberi fogyasztásra alkalmatlan terméket vont ki a forgalomból. További több mint 100 tonna, selejtként megjelölt húst hatósági felügyelet mellett semmisítenek meg.

A Profit Food Kft. és a Dob-Tak Kft. vállalkozásokkal szemben milliós nagyságrendű bírság várható - tájékoztatott a Nébih.

-MTI-