Élményvonat indul augusztusban a Tisza-tóra

A MÁV Nosztalgia Kft. idén nyáron, augusztus 12-én először indítja el élményvonatát hazánk egyik legnépszerűbb turisztikai régiójába, a Tisza-tóhoz. Itt található Közép-Európa egyik legnagyobb halastórendszere és egyetlen összefüggő füves pusztája a Hortobágy is, mely egyedülálló kikapcsolódást nyújt az ide érkezők számára. A régi mozdonyok szerelmesei is örülhetnek, hiszen az M40 114-es “Púpos” dízelmozdony húzza majd a különleges, retro hangulatú szerelvényt.


A kirándulóvonat minden korosztályt megszólít, hiszen változatos ökoturisztikai programokat kínál. A Tisza-tó régió természeti környezete mindenkit elvarázsol romantikus „vadvízországával”, számtalan szigetével, holtágával, növény- és állatvilágával. A programkínálatban megtalálható a Tisza-tavi Ökocentrum és Madárrezervátum, a Hortobágyi Nemzeti Park és akár egy csónaktúra a Tisza-tavon.

A MÁV Nosztalgia nyári élményvonatában Standard és Pullman Club osztályon utazhatnak. Továbbá a szerelvényben a DA 6404-es sörkocsi, valamint a hangulatos, Budapest nevet viselő étkezőkocsi közlekedik.  

A szerelvény vonóerejét az M40 114 "Púpos" dízelmozdony biztosítja.

A kirándulóvonat reggel 7:13-kor gördül ki Budapest-Nyugati pályaudvarról, és Gödöllő–Hatvan–Füzesabony–Poroszló–Tiszafüred–Hortobágyi Halastó állomásokat érintve érkezik Hortobágyra.

A Tisza-tavi kirándulóvonatra szóló részvételi jegyek standard osztályon felnőtteknek 7990 Ft/fő, gyermekek részére 4990 Ft/fő áron válthatók elővételben a www.mavnosztalgia.hu oldalon online foglalással, személyesen pedig a MÁV Nosztalgia jegyirodájában.

A már megszokott étkező- és bárkocsi mellett bicikliszállító kocsi is közlekedik majd, így az utasok a kerékpárjaikat is magukkal hozhatják, hogy akár Poroszlón, akár Tiszafüreden leszállva kerékpártúrára indulhassanak. A kerékpárszállító kocsikban az ülőhelyek egy üvegezett fallal vannak elválasztva a kerékpároktól, így  az egész utazás során figyelemmel kísérhetőek ab biciklik.

Bővebb információ: 
MÁV Nosztalgia Jegyiroda
Budapesten, a Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett
Tel.: +36 1 269-5242

www.mavnosztalgia.hu