50 milliós fejlesztés a Sziksósfürdő Strand és Kempingben

50 millió forintos fejlesztést valósított meg a Szegedi Sport és Fürdők Kft. a Sziksósfürdő Strand és Kempingben, hogy még jobban ki tudják szolgálni a pihenni vágyó strandolókat.


A hosszú hétvége remek időjárást kihasználva több ezren fürödtek a Szikin a hétvégén. A kilátogatók már a megújult strandon pihenhettek. A fejlesztéseket Szabó Mihály, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatója és Joób Márton önkormányzati képviselő mutatta be.

A képviselő elmondta, az önkormányzat nagyon fontosnak tartja, hogy folyamatosan megújuljanak a város intézményei. Ennek a folyamatnak a része a Sziki 50 millió forintos felújítása, a városi sportuszoda 400 millió forintos felújítása, ami a napokban kezdődik el, valamint a korcsolyapályán megvalósítani kívánt fejlesztések. És ebbe a sorba tartozik a régóta várt fedett uszoda építése is.

Fontos, hogy a szegediek minél jobb körülmények között sportolhassanak, pihenjenek – tette hozzá a Joób Márton.

Szabó Mihály kiemelte az elmúlt évtized legnagyobb mértékű fejlesztését valósították meg a Szikin., amely nem csak a szegediek, hanem a környékbeliek és  hátáron túliak kedvenc fürdőhelye szeretne majd lenni.

Az 50 millió forintos beruházás részeként megújult a főbejárat fogadóépülete, a recepció. A kisbabákkal érkezők számára kialakítottak egy baba-mama szobát, ahol kulturált körülmények között tudja kisgyerekét ellátni az anyuka. Kialakítottak egy új játszóteret és egy szabadtéri kondiparkot is, valamint új padokat, asztalokat, napvitorlákat helyeztek ki. Emellett felújították az öltözőket, a tusolókat és a mellékhelyiségeket is és akadálymentesítették a strand egész területét. Plusz szolgáltatásként ingyenes wifit is biztosítanak a vendégeknek.

A kempingben több mint 100 férőhely van, itt is jelentős felújításokat végeztek. Festettek, burkolatokat javítottak, valamint minden szobába hűtőszekrényeket tettek, amelyeket már nagyon hiányoltak a vendégek.

Szabó Mihály hozzátette, a jövőben további fejlesztéseket terveznek annak érdekében, hogy csábító célpont legyenek és növekedjen a kilátogató vendégek száma.

Az igazgató megemlítette, a strandhoz tartozik egy horgásztó is, amelyről kevés szó esik pedig remek horgászvíz. Évente három-négy alkalommal telepítenek bele halat, hogy így vonzzák ide a horgászokat. Emellett versenyt is szerveznek, amely szintén népszerűsíti a helyet.

Forrás:szeged.hu, szegedsport.hu