Gyorsan gyarapodnak a halak a Tisza-tóban

Ma délelőtt egy tiszafüredi horgász érkezett Horgászati Központunkba és az általa fogott pontyból eltávolított haljelet valamint a hozzá tartozó értékes információkkal adta át ökológus munkatársunknak- írja a sporthorgasz.eu


A kifogott halat idén május 11-én helyezték ki az Örvényi-morotvába. A kétnyaras ponty a telepítéskor 28 cm hosszú és 850 g súlyú volt. Az augusztus 27-ei kifogásakor már meghaladta a legkisebb kifogható mérethatárt, 36 cm standard hosszúságú volt.

Ami talán még fontosabb, a ponty a Tisza-tóban töltött két és fél hónap alatt 600 g testtömeg gyarapodást ért el és a súlya 1450 g lett.
Ezek a számok tökéletesen illeszkednek a korábbi években szerzett adatok sorába. A növekedés üteméből látszik, hogy a Tisza-tó természetes táplálékbázisa milyen jó életfeltételeket biztosít a ponty számára, ezért a fiatalabb korosztályok telepítését jövőre is folytatják.

A haljelet, testhossz, testmagasság, testtömeg, fogási hely és időpont adatokat beküldő horgászok között 2018 évre szóló jegyet sorsolnak ki december végén. Minden hiánytalanul beküldött haljel után pedig 1000 Ft-os utalvány a garantált ajándék.

Forrás és fotó: sporthorgasz.eu