FOLYTATÓDIK AZ EGYNYARAS PONTYOK KIHELYEZÉSE

A tavaly elkezdett egynyaras ponty telepítés után kedvező vizsgálati eredményeink voltak és pozitív visszajelzések érkeztek. Így még inkább bizonyossá vált számunkra, hogy jó az út, amire ráléptünk.


Az egynyaras korosztály telepítésének az a szakmai háttere, hogy ilyen módon lényegesen nagyobb egyedszámban helyezhetők ki a pontyok, amik rendkívül jól hasznosítják a Tisza-tó természetes táplálékbázisát. Így néhány év alatt nagy egyedszámú ponty nevelkedik természetes körülmények között a Tisza-tóban. Tavaly ősszel sok információhoz jutottunk a kis pontyok tömeges előfordulásáról, amiből arra lehet következtetni, hogy kevés volt a veszteség közöttük. 2017-ben még 13.000 kg egynyaras pontyot helyeztünk ki, ami nagyjából 185.000 db egyedet jelent. Idén emelünk a telepítendő mennyiségen, 15.000 kg fogunk szabadon engedni a Tisza-tóban. Ez már mintegy 215.000 db egynyaras ponty.

Reményeink szerint a következő évek eredménye az lesz, hogy a fiatal korosztályú ponty telepítése miatt rendkívüli módon feldúsul a Tisza-tó pontyállománya, ami a horgászati eredményeken is megmutatkozik majd. A következő telepítések május 3-án és május 4-én valósulnak meg.

Forrás és fotók: sporthorgasz.eu