Felújítják az északi Zagyva-hidat Szolnokon

Felújítják az úgynevezett északi Zagyva-hidat Szolnokon, a munkálatok a tervek szerint június közepén kezdődnek meg és öt hónapon át tartanak majd - tájékoztatta a város polgármesteri hivatalának sajtóreferense szerdán az MTI-t.


Gyuricska Éva közölte, a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 2,6 milliárd forinttal támogatott Mester úti projekt része.     

Mint elmondta, a Dr. Sebestény Gyula körúti híd állapota annyira leromlott, hogy elkerülhetetlenné vált a felújítása. Nem elég csak a korlátokat és az útburkolatot kijavítani, teljes rekonstrukcióra lesz szükség, a szerkezeten korrózióvédelmet kell elvégezni - tette hozzá.

A beruházás keretében a szakemberek elbontják a hídpálya teljes aszfalt- és védő betonburkolatát, valamint a pályalemez szigetelését, majd új útpályaszerkezet alakítanak ki. Felújítják a híd tartozékait, így a korlátokat is.

A felújítás kezdetétől, június közepétől a tervek szerint július 15-ig félpályás forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a hídon közlekedőknek. A további munkálatok idejére a hidat teljesen lezárják, várhatóan július 15-től szeptember 15-ig. A befejező munkák a tervek szerint két hónapon át tartanak majd, akkor szintén félpályás forgalomkorlátozás várható - jelezte a sajtóreferens.

Kitért arra, a következő hetekben értesítik a szolnokiakat és a környéken élőket a forgalmi változásokról. Felhívta a figyelmet arra, hogy nyáron kezdődik a 4-es főút szolnoki elkerülőjének felújítása is, így számítani kell a városon átmenő forgalom erősödésére. 

A híd felújításán túl a projekt részeként a Városmajor úti csomópontban körforgalmat alakítanak ki és épül egy két kilométeres új út a Mester útig. Ennek mentén új kerékpárutat építenek, a meglévőket pedig felújítják.

MTI