Fakupaccal folyt le a Tiszán az alvó férfi

A sokat látott szegedi mentősöket meglepte, amikor egy békésen szendergő férfit pillantottak meg a Tisza kellős közepén. Egy uszadékfa­kupacon csordogált le a folyón. Talán egy jól sikerült buli után találta magát a vízben, majd a Huszár Mátyás rakpartnál.


A fiatal „hajótörött” a szerencsének köszönheti életét, a mentők egy betegátadás után tartottak vissza az állomá­sukra, amikor észrevették az esz­méletlen embert. Azonnal a segítségére siettek – tájékoztatott az Országos Mentőszolgálat.

A segítségnyújtás nem volt nehéz, ugyanis a faágakból, szemétből és levelekből álló kupac a parthoz közeledve, egy idő után fennakadt valamin. A férfi 

A faágakból, szemétből és levelekből álló kupac a parthoz közeledve, egy idő után valamin fennakadt. Miután sikerült szóra bírni a férfit, maga is elég meglepett volt. Fogalma sem volt, honnan sodorhatja a víz, hogyan került a hordalék közepére. A sze­gedi tűzoltók segítettek ki­menteni: egy létra segítségével úgynevezett mentődeszkára fektették, így rövid idő alatt, biztonságban ki tudták hozni a folyóból.

Jócskán kihűlt, de eszméleténél volt, könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet. Amennyiben nem jön idôben a segítség, a férfi akár meg is halhatott volna.

Azt nem tudni, miként kerülhetett az úszó szemétkupac tetejére a férfi.