Elindult a Magyar Turisztikai Ügynökség új kampánya

Elindult a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) új tavaszi-nyári belföldi kampánya is, amely mellett a térség államaiban a vidéki úti célokat, a legfontosabb küldőpiacokon pedig Budapestet népszerűsítik.


 

Az MTÜ vasárnapi közleménye szerint a belföldi kampány új programokra és kevésbé ismert úti célokra hívja föl a figyelmet, hogy az utazni készülők  újragondolják a nyaralásukat, és minél többen kapjanak kedvet nyári felfedezésekhez.

A Balaton, a Sopron-Fertő és a Tokaj-Nyírség-Felső Tisza vidékét ajánló belföldi kampányhoz már több mint 300 szálloda és vendéglátóhely csatlakozott, valamennyien különleges nyári ajánlatokkal és kedvezményekkel várják a vendégeket augusztus 20-ig.   

A kisfilm a www.hellomagyarorszag.hu oldalon tekinthető meg az úticélok élménykínálatának és programlehetőségeinek részletes leírásával, valamint a kampányhoz csatlakozó partnerek nyári ajánlataival együtt.

"Kerékpárral és vízitúrázva egyaránt felfedezhető a Felső-Tisza csendes, csodás partszakaszokkal, kanyargó folyókkal teli vidéke, a Középkori templomok útját és a Csodarabbik útját követve kivételes, rejtett kincsekre bukkanhatunk, a Zemplénben barangolva úton-útfélen középkori végvárak csábítanak meghódításra."

A Felső-Tisza vidéke hagyományosan népszerű vízitúra-helyszín, és nem véletlenül. A Tiszának ez a szakasza a leggyorsabb, a legtisztább és a legérintetlenebb. Különböző hosszúságú és nehézségű szervezett vízitúrák közül választhatnak azok, akik kajakkal vagy kenuval szeretnének lecsorogni a folyón, útközben rengeteg a látnivaló és kellemes homokos partszakaszok csábítanak strandolásra Tiszabecs, a legészakibb hazai pont, ahol vízre szállhatunk, lejjebb Vásárosnamény-Gergelyiugornya lehet remek bázis.

A vízitúrázás nemcsak az edzettek és a kalandvágyók kiváltsága, de egy-egy résztáv előzetes tapasztalat nélkül családosoknak és baráti társaságoknak is teljesíthető, az elmaradhatatlan esti tábortűzzel, bográcsozással és borozgatással. Kezdőknek, romantikus lelkületűeknek ajánljuk a vadregényes Öreg-Túrt, amelynek varázsát a víz fölé belógó fák adják, a folyócska szelíden csorgó és a legtöbb helyen derékig sem ér, így nagyon biztonságos.