Bútorgyártó üzemet avattak Szolnokon

Ünnepélyes keretek között nyitották meg a Leolux Hungary Bútorgyártó és Kereskedelmi Kft. új bútorgyártó üzemcsarnokát kedden Szolnokon. A tizenöt új munkahelyet teremtő beruházás a Dinasztia Kft. saját beruházásaként, 240 millió forintból valósult meg.


Norbert van Megen , a  Leolux Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a Szolnokon két telephellyel rendelkező társaság  bérli és üzemelteti az új - a másik üzemmel azonos méretű- 1100  négyzetméteres csarnokot. Hozzátette:a két szolnoki telephelyen összesen 65 munkavállalót alkalmaznak, ebből 30 munkahely az elmúlt két évben létesült.

A korábbi csarnokból a kárpitos üzem költözött az új létesítménybe- jegyezte meg. Az alapot még  mindig a varrodai részleg jelenti, de mostanában a belföldi beszerzések és a kárpitos tevékenység is erőteljesen növekednek- mondta.

Sebastiaan Sanders a tulajdonos cég képviseletében elmondta: a beruházásnak köszönhetően 15 százalékkal fog nőni a cég kapacitása évente. Idén négyezer kanapét gyártanak, de tervezik ezt a mennyiséget évi 6500 kanapéra növelni 2021-ig. A tervek között szerepel a későbbiekben a két szolnoki telephely összevonása is.

Elzo Molenberg,  Hollandia budapesti nagykövet-helyettese az eseményen elmondta: a nagykövetség és a  Leolux  már hosszú évek óta jó kapcsolatot ápolnak egymással. Hozzátette: Hollandia számára ágazatonként próbálják beazonosítani a piaci lehetőségeket és előmozdítani a magyar cégekkel való együttműködést. Hollandia szempontjából kiemelten fontos a mezőgazdaság, a szállítás , a logisztika, a vízgazdálkodás, az "okos városok" és a kreatív iparágak éppúgy, mint a körforgásos termelés. Utóbbi esetében jelenleg is együttműködésre nyitott holland és magyar cégeket keresnek - fűzte hozzá.

Szabó István, Szolnok alpolgármestere az eseményen üdvözölte, hogy a Leolux Hungary Kft. 15 évvel ezelőtt Szolnokot választotta. Az elmúlt időszak igazolja, hogy jó hely Szolnok ipartelepítés és vállalkozás szempontjából is - jegyezte meg. Szólt arról is, hogy 2018-ban 25 ezer új lakást adnak át Magyarországon, amelyeket be kell majd bútorozni. Ez az egyik biztosíték arra, hogy a Leolux által gyártott bútoroknak lesz piaca- mondta.

A Leolux céget 1934-ben alapították a hollandiai Venlo-ban, jelenleg a harmadik generáció vezeti a vállalkozást. Családi vállalkozásként, a Leolux minden bútorát Európa szívében készíti: Venloban, a központban 300 munkavállalóval és Szolnokon 65 munkavállalóval.

A Leolux bútor márka mellett 2008-ban bevezettek egy új márkát PODE néven, amelynek ülőbútorait Szolnokon, a kollekció többi elemét - a székeket, asztalokat- Hollandiában készítik.

Forrás:szolnok.hu