A Tisza újabb áldozatot követelt

Szombaton emelték ki annak a tiszaszalkai férfinak a holttestét a vásárosnaményi tűzoltók, aki tiltott helyen fürdött a folyóban.


A folyóvizek számtalan áldotatot követeltek már, épp ezért tartjuk fontosnak, hogy a legfontosabb szabályait és tudnivalóit kiemeljük az élővizi fürdőzésnek.

A fürdőzés szabályai

Az élővízi fürdőzésnek számos írott és íratlan szabálya van. Alkoholos állapotban és felhevült testtel nem szabad vízbe menni. Tilos a szabad vizeken úszóművek, kikötők és kompok 100 méteres körzetében, valamint a hajózási útvonalakban fürödni.

"Érdemes arra figyelni, hogy ne legyünk egyedül, legyen társunk aki vigyáz ránk, és ha járműből ugrunk ki, a vízi jármű ne kerüljön a vízben lévő és a part közé, hogy szabad utat adjon a fürdőzőnek a kiúszásra." -nyilatkozta ILLÉS GERGELY r. őrnagy, rendészeti osztályvezető a Szolnok Tv-nek.

A legtöbben a természet közelsége miatt szeretik a szabad vizeket. Az elemi szabályokat mindenkinek be kell tartania. A gyerekekre különösen oda kell figyelni, őket egyedül nem szabad a vízbe engedni.

Sokan boltban vásárolható mentő eszközökkel próbálják növelni a biztonságot. úszógumi, karúszó azonban nem nyújt megfelelő védelmet.

"Az úszógumik és karúszók nem nyújtanak teljes biztonságot, a karúszó nem tart fent, az úszógumiból ki lehet esni, a mentőmellényt ajánljuk azoknak akik nem tudnak úszni." -folytatta ILLÉS GERGELY r. őrnagy, rendészeti osztályvezető.

A vízirendőrség szakemberei elsősorban a szabad strandokat ajánlják fürdőzésre, hiszen ott mederfeneket néznek, vízminőséget vizsgálnak, van zuhanyzó, toalett, büfé, -és ami a legfontosabb- olyan szakember, aki baj esetén azonnal tudja mit kell tenni, és segít.

Forrás: szolnoktv.hu