A Tisza- tavi pecasuli eredményesen szerepelt Budapesten

Az idei évben is ellátogattak a Tiszai Pecasuli programban résztvevő gyerekek a FeHoVa kiállításra 2018 február 15-18 között. A Tisza-tavi Sporthorgász K. N. Kft. szervezésében több mint 700 gyermek zsivaja töltötte meg a budapesti HungExpo épületét. Ez a „gyermeksereg” 35 Tisza menti település 40 iskolájából érkezett.


 

A hagyományokhoz híven vetélkedővel vártuk a diákokat, mely három részből épült fel. Az első fordulóban az eddig megszerzett haltani és horgászati ismereteiket mértük fel egy feladatlap segítségével.

A második fordulóban 2 tag képviselte a csapatot a célba dobáson, ahol egy spiccbottal kellett a szereléket egy vödörbe juttatni. A feladat nehézsége ellenére a gyerekek könnyen vették az akadályt, felnőtt horgászokat megszégyenítő ügyességgel bántak a horgászbottal.

Végezetül a halfelismerés, mint utolsó próbatétel várta a gyereket az akváriumnál. 5 hazai halfajunkból kellett a lehető legtöbbet megnevezniük. Ez a forduló okozta a diákoknak a legkevesebb fejtörést, alig volt olyan csapat, aki hibázott.

A három napos vetélkedőn összesen 85 csapat mérte össze tudását. Első nap Pétervására és Tiszaszőlős, második nap Tiszacsege, harmadik nap pedig Tiszagyulaházacsapata léphetett a képzeletbeli dobogó első helyére. Ügyességüket és felkészültségüket mi sem támasztja alá jobban, minthogy magas pontszámok születtek, kevés pontszámbeli különbséggel.

Az utolsó csapatok sem távoztak üres kézzel, minden csoportot horgászfelszerelésekkel, szerelékes dobozokkal, aprócikkekkel, haltartókkal, etetőanyagokkal, csalikkal, pólókkal, és sapkákkal ajándékoztunk meg. Ezúton is szeretnénk minden résztvevő csapatnak gratulálni!

A vetélkedő után, az előző évekhez hasonlóan Lukácsi Béla várta a gyerekeket a bemutató medencénél. Pergetéssel kapcsolatos trükköket ismerhettek meg, sőt aki elég bátor volt, az néhány dobás erejéig pergető horgásszá válhatott, és a közönség előtt csiszolhatta dobótechnikáját.

A budapesti látogatás újabb pozitív élményekkel gazdagította a Pecasulis ifjúságot.

Forrás és fotók: sporthorgasz.eu