A Tisza a leginkább pénztárcakímélő fürdőhely

Egyre jobban fogyatkozik az országban a szabadstrandok száma. Már pedig ha egy család elszánja magát, hogy a nyáron elmegy fürdeni, nem mindegy, hogy ez mennyibe ke


Szabadstrandok a Tiszán

A Tisza folyón van a legtöbb ingyenesen igénybevehető fürdési lehetőség. A Balatonnál egyre jobban fogy a számuk- írja a Magyar Hírlap.

A Tisza folyón Tiszalökön, Tiszaalpáron, Tiszafüreden, Tiszapüspökin, Tiszanánán, Poroszlón és Sarudon is nívós, ingyenes szabadstrand működik, ahol ráadásul büféket is bőven találunk. - írja továbbá a Magyar Hírlap.

Azokon a településeken, ahol a korábbi szabadstrand fizetős lett, a helyiek attól tartanak, hogy a fürdőzők elpártolnak tőlük, akkor pedig megcsappanhat a helyi szolgáltatások iránti kereslet is.

A fővárosiak közül sokan a városi fürdőzés helyett az olcsóbb megoldást választják, elsősorban Gödre vagy Dunabogdányba látogatnak el, de Zebegényt vagy éppen Nagymarost is sokan keresik fel.

Szabadstrandok a Balatonon

A Balaton tekintetében a Hajozas.hu adatai szerint most Balatonbogláron a Platán strandon, Balatonfenyvesen a Nagystrandon, Balatonkeresztúron a Vitorlás utcai szabadstrandon, Örvényesen a Platán szabadstrandon, valamint Keszthelyen és Zamárdiban lehet még belépőjegy nélkül fürdeni a tóban. 

Forrás: magyarhirlap.hu