A szolnoki RepTárat méltatja az Európai Bizottság

Öt magyarországi fejlesztésre hívta fel a figyelmet az Európai Bizottság, melyek megváltoztatták egy egész városrész képét. A győri Európa-díjas Széchenyi téri rekonstrukció, a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed felújítása, Szécsény városmagjának a felújítása, a nyíregyházi Sóstógyógyfürdő építése mellett a szolnoki RepTár Interaktív Repülőmúzeum is szerepel a bizottsági ajánlásban.


Különösen jó, hogy az Európai Bizottság olyan jelentős fejlesztésekkel említi egy lapon a szolnoki repülőmúzeumot, melyek országos jelentőségűek. A pécsi Zsolnay negyed nem csupán összegszerűségében, de kultúrtörténeti szempontból is kiemelkedő fejlesztés, csakúgy, mint a győri Széchenyi tér és a Szécsényi városközpont rekonstrukciója.

A szolnoki fejlesztésről a következőket írják: A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum 2016-ban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, és még ugyanabban az évben elnyerte „Az év turisztikai attrakciója” címet. A 2,6 milliárd forint uniós támogatásból megújult látványosság igazi földi paradicsoma a repülés szerelmeseinek: 60 ezer négyzetméteres területén számos gépritkaságot lehet megismerni, kipróbálni.

A tematikus park, repülőgépgyűjtemény és a magyar katonai repülés évszázados történetét bemutató, interaktív szakkiállítás vonzza a látogatókat.

Forrás: szolnok.hu