A Közép-Tisza térségében egyre több helyszínen is erősödő a tiszavirágok jelenléte

Szolnok térségében most pillanatnyilag nagyobb mennyiségben lehetett látni kérészeket (ezres számban), idő közben pedig már a Tisza-tó térségében is 50-es, százas egyedszámokat láttak ma este a területen járt természetvédelmi szakemberek.


Beindult végre Tiszakürt és Tiszainoka térségében a virágzás.

Június 16-án, 17-én és 18-án estére meghirdette a Hortobágyi Nemzeti Park  a tiszavirágzás megfigyelő túrákat!

A tegnap esti (június 14.) megfigyelések alapján eldőlt, hogy pénteken (június 16.), majd pedig szombaton (június 17.) és vasárnap (június 18.) is tiszavirágzás megfigyelő túrákat szerveznek.

A gyalogos túrákat a Tiszakürti Arborétumban egy-egy előadással kezdik, majd ezt követően kerül sor egy sétára a Tisza-parthoz, ahol vélhetően az időjárás kegyeibe fogadva, kellemes élménydús látványban lesz része az érdekődő természetrajongóknak.

A Közép-Tisza térségében más helyszíneken is erősödő volt a tiszavirágok jelenléte. Szolnok térségében most pillanatnyilag nagyobb mennyiségben lehetett látni kérészeket (ezres számban), idő közben pedig már a Tisza-tó térségében is 50-es, százas egyedszámokat láttak tegnap este a területen járt  természetvédelmi szakemberek.

Forrás: hnp.hu

Fotó:Flickr/Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége