A Belvárosi hídról készültek a Tiszába ugrani, egy kislánynak köszönhetik az életüket

Közel 15 méter magasságból készültek beleugrani az uszadékfával és hulladékkal teli Tiszába. A kislány vette észre őket, apja rögtön hívta a rendőrséget.


Az Újszegedet a Tisza túlpartján fekvő városrészekkel összekötő Belvárosi híd oldalán lévő, alig tízcentis peremen egyensúlyozva fotóztak le néhány fiatalt Szegeden, írja a delmagyar.hu. Közel 15 méter magasságból készültek beleugrani az uszadékfával és hulladékkal teli Tiszába, egy kilencéves kislány vette észre őket: voltaképpen neki köszönhetik az életüket.

Este fél nyolc felé sétáltunk a lányommal a parton, amikor észrevette, hogy először egy, aztán másik két tinédzserkorú fiú mászik ki a néhány tízcentis pilléren a híd közepére. Egyértelmű volt, hogy mi a tervük, de sokáig hezitáltak, nagyjából há­rom percig pásztázták a vizet – mesélte a Borsnak Krisztián, aki a fiatalok érdekében azonnal tárcsázta a rendőrséget

"A víz tele volt szeméttel, épp egy hatalmas, kiálló ágakkal teli fa is közeledett a híd alá. Az ugrás végzetesnek is bizonyulhatott volna a hatemeletnyi magasságból. Mi is ugráltunk gyerekként a vízbe, de nem a Belvárosi hídról – tette hozzá a fiatal apuka.

A rendőrök villámgyorsan megérkeztek, a fiatalok menekülni próbáltak, de pillanatokon belül kattant a csuklójukon a bilincs.

– Ha nem vagyunk ott, rövid időn belül biztosan leugranak. A többi járókelő csak a rendőrök kiérkezése után vette észre őket. Kis túlzással, de mondhatjuk, hogy a lányom mentette meg az életüket – mesélte a negyvenéves férfi, aki videót is készített a nem mindennapi eseményről.

A Csongrád Megyei Rend­őr-főkapitányság garázdasággal gyanúsítja a húsz- és huszonegy éves fiatalt.

Fotó: borsonline.hu